donderdag 4 januari 2018

Koken met sterren




Deze kerst stond ik in de keuken van nummer 37 
vol voorpret, die ik ken van sthuis... van vroegâh...
 toen spap en Sjiep kookten met smam.
Met de rode mixer en gniffelend om de thermometer 
maakte ik allerlei lekkers om mee te nemen naar Smiem&co.
Met de top2000 op mijn oren natuurlijk en met Sjiep heel dichtbij.

In de weken ervoor was ik bezig met stippelen.
Heeeeeel veeeeeel stippelen...
Op "Pas geboren",
op "De verhalenboom"
en op "Weg".
Het lijkt op het uitstippelen van mijn route.
Vol volgende stappen, die ik zet op mijn pad.
Wie had gedacht, dat de bladzijden van Arie en Akkie niet klopten 
in het boek van de Mathilda en Erikclub!
Ik niet, maar Gáby en Suk-Jing wel, want het viel hen op.
Pascalle's verjaardagscadeautje voor mij maakt,
dat ik nu op pad kan gaan met twee nieuwe bladzijden en een lijmstift.
(Heeft wel wat, die gekleurde randen!)

Op de laatste dag van 2017 heb ik het boek van Gilbert gevuld met foto's en teksten. 
In zwart/wit natuurlijk en ook hier met de top2000 op mijn oren 
met verdwaalde tranen en glimlachen vol trots.
Gisteren keek ik met smam het boek door en heb het daarna in drievoud besteld...
Intussen is het alweer 4 januari 2018.
Ik verheug me op een nieuwe dag vol ontdekkingen tijdens het stippelen.
Over dat meer tussen hemel en aarde...hier en nu...
Een sterrenhemel vol verwondering en stevige sappige wortels voor jou en je lieven in 2018!